Methode Ancestrale är ett vitt, sött, mousserande vin från Limoux som är gott till desserter och som aperitif.

Méthode Ancestrale, Antech

Ett vitt och naturligt sött mousserande vin från producenten Antech i Limoux, södra Languedoc. Här bubblar det av eleganta, friska och runda smaker av mogna päron, vita blommor, äpple, honung och citrus. Den pigga syran från den lokala Mauzac-druvan balanserar vinets fina sötma. Gott som det är som sällskapsdryck eller till syrliga desserter med frukt eller bär. Jordgubbar med vispad grädde är perfekt till. Méthode Ancestrale är en gammal framställningsmetod där druvmusten på sent skördade Mauzac-druvor jäser en första gång under låg temperatur i ståltank. Jäsningen avbryts genom nedkylning när musten uppnått 5% alkoholhalt. På våren buteljeras vinet och jäser nu en andra gång på flaskan i 14 veckor och 14°C temperatur. Under den här processen, som kallas ”prise de mousse”, jäser vinet ut och kvar finns till sist ett naturligt sött mousserande vin på 6–7% alkoholhalt. Servera vid ca 8°C.

Odlat med hänsyn till miljön enligt Terra Vitis.

Finns i Systembolagets beställningssortiment. Du beställer vinet enkelt via Systembolagets webbplats, eller direkt i butiken. Varorna levereras till din butik inom ca 8 arbetsdagar.
  • Pris: 59 kr/flaska, beställs i lådor om 12
  • Systembolaget: 7914
  • Passar till: Som sällskapsdryck eller till syrliga desserter med bär och frukt.
  • Druvor: Mauzac (100%)